Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1
Hadbjerg Skole
Mobil menu

Skolebestyrelsesreferat samlet 2018-19

Alle skolebestyrelsesreferater fra skoleåret 2018-19. Nyeste øverst.

 

Torsdag d. 6. juni 2019 kl. 18.00 – 19.30

Deltagere: Mette Kryger Arentsen, Anja Dissing Henckel, Jørgen Halgaard, Marie-Louise Talmark Kannerup, Mette Palk Sejer Christensen, Peter Christian Wager, Ditte Aagaard Vuholm, Mikael Kai Henriksen, Simon Kristensen, Britt Lundkvist Ovesen, Zizi Maja Junge, Nick Pedersen

Afbud: Zizi Maja Junge

Dagsorden:

1.

18.00 – 18.05

Mette K.

Godkendelse af referat

Referat fra skolebestyrelsens møde d. 25. marts 2019 er medsendt som bilag.

 

Tilrettes så det fremgår at vi drøftede tiltag for de dygtige elever

 

2.

18.05 – 18.15

Nick

Beslutning

Høringssvar om frivillige nationale test

 

I Favrskov Kommune er det obligatorisk for skolerne at gennemføre de ”frivillige” nationale test i læsning. Det betyder at eleverne fra 2. klasse testes hvert år, i stedet for hvert andet år som loven foreskriver. Skolebestyrelserne er blevet bedt om at afgive høringssvar på deres synspunkter om værdien af disse ekstra test. For at kvalificere vores høringssvar, har vi bedt skolens læsevejleder om at lave en faglig vurdering af værdien af de ekstra test. Denne vurdering vil blive fremlagt på mødet.

 

Se også vedhæftede bilag.

 

Nick laver høringssvar ud fra Ulla Madsen (læsevejleders) argumenter: For mange elever bliver pressede af test-situationen og resultaterne er svære at omsætte til en bedre pædagogisk praksis af lærerne.

3.

18.15 – 18.30

Mette K.

Kort drøftelse

Hvad tog vi med os fra vores kursus med Skole og Forældre?

 

Blandede oplevelser af kursets kvalitet.

  • Vigtigt at inddrage elevrådet
  • Godt som introduktion til en ny skolebestyrelse
  • Anbefalingen af årshjul for bestyrelsesarbejdet, der strækker sig over flere år gav mening.
  • Godt at blive bekræftet i at vi allerede har gode rutiner og er godt på vej med bestyrelsesarbejdet, men også meget tid at bruge på et kursus som ikke bibragte noget andet end det vi allerede gør/ved.
  • Godt med gode rutiner i møderne. At vi søger at undgå gentagelser af andres argumenter og holdninger.
  • Gode perspektiver på bestyrelsens tilsynsopgave med skolens virke, budget og regnskab.
  • Vigtigt fokus at inddrage og bruge den brede forældrekreds.
  • Det ville være godt hvis kurset havde været mere skarpt på de krav bestyrelsen er forpligtet på.

 

Vi aftaler at lave et udkast til et to-årshjul på næste bestyrelsesmøde

 

 

4.

18.30 – 18.40

Mette K.

Beslutning

Deltagelse i forældremøder næste skoleår

 

Det foreslås at skolebestyrelsen ikke deltager fast i forældremøderne næste skoleår, men at lærerne og forældrerådene modtager tilbud om at bestyrelsen kan deltage efter behov.

 

Det samme tilbud kunne gælde for forældrerådenes første møde.

 

Der nedsættes et udvalg, der gen-tænker samspillet mellem klasseforældrerådene. Mette K, Peter, Simon, Ditte og Marie-Louise deltager.

Punktet sættes på næste møde.

0. klasse får fortsat besøg af bestyrelsen

 

5.

18.40 – 19.50

Mette K,  Mette P og Nick

Drøftelse

Aktiv til og fra Skole

Evaluering af kampagnen

Børnene og klasserne har taget stort ejerskab af kampagnen og der er mange fine eksempler på elever der har cyklet, gået m.m. i kampagneperioden.

Elevernes deltagelse har været stor, hvilket procent-tallene fra konkurrencen understreger.

 

Ditte og Mette skriver til Børn & Skole samt Trafik & Veje med erfaringerne fra de farlige trafikveje.

5.

19.50 – 20.00

Nick

Orientering

Mulighed for klubtilbud i Hadbjerg

Der har været forældreforespørgsler på muligheden for at oprette et mere målrettet klubtilbud for elever på mellemtrinnet.

 

Skolen orienterer kort om mulighederne.

 

På den korte bane: Reklamere for tilbuddet. Hvad indeholder det, hvad koster det. Hvad gør vi for at forbedre tilbuddet.

 

Til næste skolebestyrelsesmøde: Ledelsen undersøger de økonomiske, personalemæssige, samarbejdsmæssige ect. muligheder og forudsætninger for at oprette et mere målrettet tilbud efter SFOs afslutning i 3. klasse.

 

6.

20.00 – 20.15

Mette K.

Beslutning

 

Årsberetning 2019

Bestyrelsens årsberetning skal finde sted efter sommerferien. Vi skal nedsætte et udvalg, der planlægger mødet, finde et tema og en dato for mødet.

 

Afholdes onsdag d. 11. september. Mette K, Simon, Ditte, Marie-Louise planlægger.

7.

20.15 – 20.25

 

Meddelelser fra:

  1. Lærerne:

 

  1. SFO:

 

  1. Formanden:

 

  1. Ledelsen:

 

  1. Forældre:

 

  1. Høst:

 

  1. Skolebestyrelsen:

 

 

8.

20.25

Eventuelt

 

 

 

Onsdag d. 25. marts 2019 kl. 19.00 – 21.00

Afholdes i personalestuen på Hadbjerg Skole.

Deltagere: Mette Kryger Arentsen, Anja Dissing Henckel, Jørgen Halgaard, Marie-Louise Talmark Kannerup, Mette Palk Sejer Christensen, Peter Christian Wager, Ditte Aagaard Vuholm, Mikael Kai Henriksen, Simon Kristensen, Britt Lundkvist Ovesen, Zizi Maja Junge, Nick Pedersen

 

Afbud: Mette Kryger Arentsen, Jørgen Halgaard, Mikael Kai Henriksen

 

Dagsorden:

1.

19.00 – 19.05

Mette K.

Godkendelse af referat

Referat fra skolebestyrelsens møde d. 23. januar 2019 er medsendt som bilag.

 

Referat godkendt uden ændringer.

2.

19.05 – 19.25

Nick

Orientering og drøftelse

Justering af folkeskoleloven

 

Der er indgået aftale om justering af folkeskoleloven med virkning fra kommende skoleår. De vigtigste ændringer handler om nedsættelse af skoledagens længde og obligatoriske valgfag med afsluttende afgangsprøve. Nick præsenterer ændringerne og hvad de kommer til at betyde for Hadbjerg Skole.

 

Hvis I forud for mødet ønsker at læse mere om den forkortede skoledag kan det gøres her: https://uvm.dk/-/media/filer/uvm/aktuelt/pdf-19/190130-aftaletekst.pdf?la=da

 

Og specifikt for valgfagene (styrket praksisfaglighed) her:

https://uvm.dk/folkeskolen/folkeskolens-maal-love-og-regler/praksisfaglighed

 

Skoledagen skal reduceres med 3 lektioner i indskolingen.

Skoledagen kan reduceres med 2 klokketimer på mellemtrin og i udskolingen. På Hadbjerg Skole er skoledagen i forvejen reduceret med 2 klokketimer i udskolingen pga deltagelse i en forsøgsordning.

 

Hvis skoledagen reduceres på mellemtrin/udskoling skal timerne læses som 2-voksentimer. I indskolingen er det endnu usikkert om ressourcerne fra den forkortede skoledag bliver i skolen, så vi kan tilbyde flere 2-voksentimer.

 

D. 26. marts behandles dette punkt på lærermødet.

Skoleledelsen anbefaler at skoledagen reduceres med 2 timer på mellemtrin og i udskolingen under forudsætning af at denne model også anbefales på lærermødet d. 26. marts. Formålet med reduktionen er at højne undervisningens kvalitet igennem 2-lærertimer. Der er gode erfaringer fra udskolingen med denne model. Det er understøttende undervisning (UUV) der konverteres til 2-lærertimer.

 

Bestyrelsen tilslutter sig dette, dog med en opmærksomhed på at lektiemængden hjemme ikke må stige markant som følge af reduktionen af UUV, herunder lektielæsningstimer.

 

Ændringen af folkeskoleloven betyder også indførelse af obligatoriske valgfag i enten håndværk/design, billedkunst, musik eller madkundskab i et 2-årigt forløb i 7. og 8. klasse. Forløbet skal afsluttes med eksamen efter 8. klasse.

 

 

3.

19.25 – 19.35

Britt

Beslutning

Timefordelingsplan

 

Timefordelingsplanen for skoleåret 2019-20 skal godkendes af skolebestyrelsen. Justeringerne i forhold til nuværende år gennemgås på mødet.

 

Bilag medsendes.

Hadbjerg Skole ligger enten på eller over undervisningsministeriets vejledende timetal for de fagdelte timer - det er godt. Timefordelingsplanen for 2019-20 præsenteres uændret i forhold til indeværende skoleår, dog med færre UUV-timer pga omlægningen samt 2 ekstra valgfagslektioner i 7. klasse jf. punkt 2

 

På lærermødet d. 26. marts bliver skolens skemastruktur evalueret, for at se om vi skal udvide længden af frikvartererne. Hvis frikvartererne øges, reduceres antallet af UUV yderligere.

 

Skolebestyrelsen godkender timefordelingsplanen.

 

Skolebestyrelsen tilslutter sig evalueringen af skemastrukturen, dog med en opmærksomhed på at UUV i indskolingen har en høj kvalitet her på Hadbjerg Skole. Nick skriver til skolebestyrelsen efter lærermødet og beskriver hvilken skemastruktur personalet ender med at anbefale. Skolebestyrelsen har på den baggrund mulighed for at reagere hvis de vurderer at strukturen er uhensigtsmæssig.

 

Skolebestyrelsen drøftede tiltag for de dygtige elever

 

 

 

4.

19.35 – 19.55

Britt

Drøftelse og beslutning

Lejrskoler og skolerejser

Skolen ønsker at give eleverne mulighed for lejrskoler/skolerejser med overnatning på flere årgange. Det foreslås at udvide det samlede antal overnatninger til følgende model:

 

Indskoling: 1 overnatning i nærområdet

Mellemtrin: 3 overnatninger (DSB frirejser kan benyttes)

Udskoling: 2 overnatninger (DSB frirejser kan benyttes)

 

Skolebestyrelsen tilslutter sig forslaget. Der laves en overgangsordning så 6. årgang i skoleåret 2019-20 også tilbydes 4 overnatninger, samtidig med at ind- og udskolingsmodellen indføres.

 

5.

19.55 – 20.05

Nick

Orientering

Favrskov Talent

Skolen deltager i 2019-20 i Favrskov Talent, hvor elever i 8. og 9. klasse, der dyrker sport på højt niveau, kan ansøge om ekstra træning delvis i skoletiden.

 

Sidste år startede man Favrskov Talent op i Hadsten området (håndbold og basket) Formålet er at tilbyde dygtige idrætstalenter træning på eliteniveau. Eleverne i talentforløbet får morgentræning 1 gang om ugen og 1 eftermiddagstræning en gang om ugen. Eleverne udvælges af idrætskonsulenter ansat af Favrskov Talent. Kun de dygtigste idrætstalenter fra Hadsten- og Østervangsskolen kunne deltage i 2019-19. Hadbjerg Skole fik i løbet atf skoleåret 1 håndboldspiller med i forløbet. Der er foretaget evaluering af talentprojektet blandt elever og forældre. Evalueringen viser et megen positiv feedback i forhold til skolemotivation og bevidsthed om sund livsførelse. Eleverne trives i et miljø med andre, der har samme interesse.

 

I skoleåret 2019-20 udvides konceptet, så også fodbold og e-sport kommer med.

 

Hadbjerg Skole er blevet tilbudt at deltage i konceptet kommende skoleår. Nick har sagt, at vi gerne vil med. Han tror ikke, at der er ret mange elever, der kommer til at deltage – det skyldes blandt andet transport, hvor forældrene selv skal sørge for transport.

 

Kun elever fra 8. årgang og op kan deltage. Konceptet læner sig op af ESAA-konceptet fra Århus.

 

 

Bestyrelsen er positive overfor tilbuddet, men ærgerligt at Hadbjerg ikke sidestilles med Hadstenskolerne pga transportproblemet.

Bestyrelsen ønsker at skolechef Anne Lybecker kontaktes mhp. Muligheder for transport af talent-elever fra Hadbjerg. Kan de køre med flex-trafik?

Anne er interesseret i feedback fra skolebestyrelsen

 

5.

20.05 – 20.15

Nick

Drøftelse og beslutning

Budgetforslag til Favrskov Kommune 2020-23

Skolebestyrelsen kan inden d. 16. april 2019 indsende forslag til det kommunale budget i årene 2020-23. Forslagene kan enten være til drift eller anlæg.

 

Skolen foreslår en ansøgning om anlægsbudget til større og bedre faglokaler i håndværk/design og billedkunst i forbindelse med udvidelsen af fagene til obligatoriske valgfag med afgangsprøve.

 

Bestyrelsen tilslutter sig ansøgningen om udvidelse af faglokaler.

 

Bestyrelsen ønsker desuden at der søges midler til inklusionsfremmende tiltag. Nick udarbejder i samarbejde med Mette Kryger en ansøgning hvor skolen bibevarer midlerne fra den reducerede skoledag i indskolingen, så disse midler kan bruges til inklusionsfremmende tiltag – fx 2-voksentimer.

 

 

6.

20.15 – 20.25

Britt

Orientering

 

Økonomi

Orientering om regnskab 2018

Britt fremlagde redegørelsen der er sendt til forvaltningen.

Skolen har et overskud på mellem 5 og 10 % af budgettet. Det skyldes at skolen havde sparet penge op til nye chromebooks samt ombygning af kontoret. Begge udgifter blev dækket af centrale kommunale midler. Samtidig fik skolen refunderet EU midler fra 3 års skolefrugt-kampagne.

 

7.

20.25 – 20.35

Mette K

Orientering

 

Status cykelkampagne

Kort status fra udvalget

Vi har valgt at fokusere på cykelbus fra Selling. Fra 4. klassetrin. Skal yngre børn deltage – så skal den konkrete forældre cykle med. Vi skal slå på selvstændighed, sundhed, sikkerhed og gode rutiner – sunde vaner. Det handler om at være aktiv på vej til skole.

Hvordan kan børnene motiveres?

Møde igen 1. april – Nick kommer med antal af børn i Selling

Indskolingen ser på muligheder for at lave kampagne for at gå/transportere sig selv i skole.

 

8.

20.35 – 20.40

Mette K

Orientering og beslutning

Kommende møder

29/4 kl. 17-19: AULA dialogmøde. Hele bestyrelsen er inviteret.

Mødet handler om man gerne vil have indflydelse på AULA.

Ditte, Mette Palk, Nick,

- Nick sender en rundspørge til alle – så man kan byde ind på et senere tidspunkt

8/5: kl. 19 – 21: Bestyrelsesmøde (kursus ved ”skole- og forældre”) – alle (Marie-Louise kan ikke komme).

ALTERNATIV DATO: 7. maj

9/5: kl. 19.00 – 21.30 Dialogmøde med Børne- og Skoleudvalget. Formand, næstformand og skoleleder fra hver skole er inviteret.

Hvem deltager i hvilke møder?

9.

20.40 – 20.57

 

Meddelelser fra:

  1. Lærerne:

 

  1. SFO: Førskolen er startet – og vi havde i vores øjne et fantastisk forældremøde sidste onsdag. Der er en god energi i både den ene og anden afdeling.

 

  1. Formanden:

 

  1. Ledelsen:

 

Skolen har ansat barselsvikar for Lisa Kristensen – Lisa Mirasola – tidligere lærer på Hadbjerg.

Der ansættes vikar for Maria Klovborg i løbet af den kommende måned.

Kontoret er glade for at være rykket ind i nye lokaler

 

  1. Forældre:

Borgerforeningen har prikket Mette Palk – stien er noget værre sjap. Borgerforeningen vil gerne i dialog omkring den.

 

  1. Høst:

Der er fortsat gang i bestræbelserne på at få hentet de sidste 800.000 kr. ind – til HØST-huset. Det er juridisk uafklaret hvordan ejerforholdet skal være mellem kommune og kirke.

 

 

  1. Skolebestyrelsen:

 

 

 

10.

20.55 – 21.00

Punkter til kommende møder

8/5:

  • Kursus for bestyrelsen à måske flyttes det til 7/5?
  • Anja, Mette Palk, Marie Louise kan deltage 7/5

18/6:

  • Zizi og Britt er på skemaseminar. Kan mødet flyttes til d. til 13/6?
  • Kort møde med sommerfrokost
  • Aktivitetsgrupper (drøftelse)
  • Hvem der deltager på hvilke forældremøder fra skolebestyrelsen. Skolen skal huske at invitere.
  • Inklusionspunkt – hvad gør Hadbjerg

 

11.

21.00

Eventuelt

Rundvisning på nyt kontor

 

 

Onsdag d. 23. januar 2019 kl. 19.00 – 21.00

Afholdes i personalestuen på Hadbjerg Skole.

Deltagere: Mette Kryger Arentsen, Anja Dissing Henckel, Jørgen Halgaard, Marie-Louise Talmark Kannerup, Mette Palk Sejer Christensen, Peter Christian Wager, Ditte Aagaard Vuholm, Mikael Kai Henriksen, Simon Kristensen, Britt Lundkvist Ovesen, Zizi Maja Junge, Nick Pedersen

 

Afbud: Anja, Jørgen, Ditte

 

Dagsorden:

1.

19.00 – 19.05

Mette K.

Godkendelse af referat

Referat fra skolebestyrelsens møde d. 6. december 2018 er medsendt som bilag.

 

  • Ændring: overblik over hvilke platforme, der er. (der henvises til punkt ang. It-platforme)

2.

19.05 – 19.25

Nick

Skolevejsanalyse

 

Trafik og Veje har udarbejdet vedhæftede skolevejsanalyse. Formålet med rapporten og undersøgelsen af skolevejen er, at forbedre trafiksikkerheden og trygheden til skolerne.

I rapporten er der for hver skole beskrevet nogle udfordringer på skolevejen samt nogle løsningsforslag.

 

For Hadbjerg Skole fremgår beskrivelsen på side 10 og 11.

 

Analysen er ikke offentliggjort endnu, da man ønsker at give de lokale skolebestyrelser mulighed for at pege på forhold, der mangler eller er fejlbehæftede i rapporten.

 

Læg bl.a. mærke til at udkørslen fra Sellingvej ikke er beskrevet som usikker skolevej.

 

Der er lavet en grundig analyse, der er mundet ud i en rapport med anbefalinger i prioriteret rækkefølge. Betyrelsen skal give et høringssvar, hvor vi tager stilling til prioriteringen.

  • Bestyrelsens anbefaling er, at der skal peges på en prioritering, der betyder at trafiksikringen af Sellingvej færdiggøres. Dvs. at løsning C & D på side 11 prioriteres samlet
  • Nick laver et høringssvar.

Skolebestyrelsen er opmærksomme på at påpege behovet for sikker skolevej på Bavnehøjvej (strækningen Landevejen til Smedebakken) i forbindelse med den forestående udstykning af grunde på dette område Dvs. løsning G og J på side 11.

 

3.

19.25 – 19.45

Mette K.

Cykelkampagne

I forlængelse af punkt 2:

Hvad kan bestyrelsen og skolen i fællesskab gøre for at få flere børn til at cykle i skole?

Formålet skal være at fremme børns sundhedsvaner og skabe større trafiksikkerhed omkring skolen.

Indsatsen kan ske i sammenhæng med skolens faste deltagelse i:

  • Mini-cyklistprøve 3. klasse
  • Cyklistprøve 6. klasse
  • Alle Børn Cykler 4. – 9. klasse (september)

 

Der foreslås, at forældrene inddrages f.eks. ved at lave forældrecykelbus i foråret 2019 fra Selling og evt. Ødum eksempelvis efter minicyklistprøven i 3. klasse. Formålet er, at børnene som går på Hadbjerg skole kommer til at bevæge sig mere. Der tales om, at det på sigt kunne være udskolingselever, der tog over i stedet for forældre. Der laves gå-busser i lokalområdet i Hadbjerg. For at gøre det attraktivt at deltage i kampagnen foreslås det at skal vi overveje en konkurrence, efter samme model som i ”alle børn cykler”

 

Arbejdsgruppe: Nick, Mette K., Mette Palk, Lene Halstrøm,

 

FOKUS PÅ:

  • Sundhed
  • Selvstændighedsperspektiv (hvornår er man selvstændig nok til selv at gå i skole, bære sin taske ind og sætte sin madpakke på).
  • Tryghed skal også gøres stor.

 

 

Nick indkalder til første møde i udvalget.

 

 

 

4.

19.45 – 20.00

Mette K.

Kursus for skolebestyrelsen

Foreningen Skole og Forældre udbyder en række kurser for skolebestyrelser. Det samlede kursusudbud kan se på http://skole-foraeldre.dk/artikel/kurser-skolebestyrelsen.

 

Der er mulighed for at afholde kurset på næste ordinære skolebestyrelsesmøde d. 25. marts klokken 19 – 21.

 

Der udbydes forskellige kurser. Mette K. & Nick foreslår ”Skolens samarbejde og effektive møder”. Et kursus tager 2 timer.

Vi starter kl. 18.15. Nick sørger for mad og kursus.

 

5.

20.00 – 20.10

 

Status på aktivitetshuset

Kort tilbagemelding fra Mette K og Nicks møde med HØST og kirken

 

Der er blevet arbejdet på de indre linjer mellem HØST og menighedsråd. Nick orienterer om, at det pt. deles i 2 rum – hvor der bliver et rum til HØST og et rum til konfirmationsforberedelse samt mødelokale til præsten (kirken) – Hertil kommer egen indgang, toilet- og køkkenfaciliteter.

 

Kirke, HØST og skole inviterer til fælles informationsmøde om kultur/aktivitetshuset i skolens aula mandag d. 25. februar kl. 19.30 – 20.30.

 

Der sættes en fælles artikel i kommende nummer af HØST-bladet om huset.

6.

20.10 – 20.30

 

Meddelelser fra:

  • Lærerne:
  • AMR gruppen har været i gang med at kigge arbejdsmiljøet. Der arbejdes på at skabe endnu bedre faciliteter.
  • Sagt farvel til Susanne Sachse og Lau. Lau er blevet ansat som timelærer – så han kan gøre 9. klasse færdig. 8. og 9. klasserne deltager i det nationale skolevalg.
  • Håndsprits automater er ved at blive sat.
  • Der arbejdes med modstandsdygtighed i forhold til specialklasser.
  • Møde med skolechefen og formand for kredsen – Det generelle budskab er at lærerne er presset på tid og opgaver efter ændringen af arbejdstidsreglerne i 2014. Generelt er lærerne positive i forhold til samarbejdet på Hadbjerg Skole og de lokale aftaler der laves mellem lærere og ledelse. Lærerne peger desuden på lønforskellen mellem Århus og Favrskov.

 

  1. SFO:
  • Der gøres i særlig grad klar til førskolebørn.

 

  1. Formanden:
  2. Ledelsen:
    • Midtvejsevaluering på Craft forløbene – det kan tænkes ind i valgfag og emnefag.
    • Britt med i en arbejdsgruppe om det 21. århundredes kompetencer – det skal prøves af på mellemtrinet – der arbejdes med blandt andet med innovation, og planen er, at det på sigt skal ned i indskolingen.  
    • Kontoret er ved at blive renoveret og er sandsynligvis færdig i uge 9.  
    • Derudover har vi fokus på i forhold til renovering af legepladsen – der er en pulje der kan søges.
    • Der har været besøg fra borgmesteren. Det har været en god oplevelse.

 

  1. Forældre:
  • Mette Palk har været til et rigtig godt forældremøde i børnehaveklassen, men blev efterladt med en følelse af, at det blev dikteret fra skolen, at der skulle laves aktivitetsgrupper. Hun vil gerne have vendt det på et senere møde

 

  1. Høst:

 

  1. Skolebestyrelsen:

 

7.

20.30 – 20.40

Punkter til kommende møder

25/3:

  • Nyt fra Cykelkampagneudvalget,
  • Kursus: Skolens samarbejde og effektive møder, forældrearrangement i foråret.
  • Områdekort - cykelparkering

 

8/5:

  • Aktivitetsgrupper ,
  • Nyt fra Cykelkampagneudvalget. Hvem der deltager på hvilke forældremøder fra skolebestyrelsen. Skolen skal huske at invitere. 

 

8.

20.40 – 20.50

Eventuelt

 

 

 

Torsdag d. 6. december 2018 kl. 19.00 – 21.00

Afholdes i personalestuen på Hadbjerg Skole.

Bemærk kort dagsorden. Mødet afsluttes med fælles spisning.

Deltagere: Mette Kryger Arentsen, Anja Dissing Henckel, Jørgen Halgaard, Marie-Louise Talmark Kannerup, Mette Palk Sejer Christensen, Peter Christian Wager, Ditte Aagaard Vuholm, Mikael Kai Henriksen, Simon Kristensen, Britt Lundkvist Ovesen, Zizi Maja Junge, Nick Pedersen

 

Afbud:

 

Dagsorden:

1.

19.00 – 19.05

Mette K.

Godkendelse af referat

 

Referat fra skolebestyrelsens møde d. 11. november 2018 er medsendt som bilag.

  • Nick bydes velkommen.
  • Referatet godkendes.
  • På næste skolebestyrelsesmøde bliver dagsordenen udarbejdet efter den prioriteringsliste skolebestyrelsen tidligere har vedtaget.
  •  

2.

19.05 – 19.25

Mette K.

Princip for skole-hjem-samarbejde til gennemsyn

 

Bestyrelsen skal tage stilling til om princippet for skole-hjem-samarbejde skal revideres.

 

Læs venligst princippet før mødet. Det er medsendt som bilag.

  • Princippet blev godkendt uden ændringer eller tilføjelser.
  • Skolebestyrelsen ønsker at maillisten på forældrerødderne opdateres. Nick tager sig af dette.
  • Skolebestyrelsen ønsker at kommunikationen fra skolen bliver mere enkel, samtidig med at der skal være plads til forskelle fra klasse til klasse og fag til fag. Det kan være svært for den enkelte forældre at finde ud af hvor, hvornår og hvor meget kommunikation der udsendes. Samtidig efterlyser forældrene et overblik over de forskellige platforme og hvad de bruges til, fx Meebook, matematikprofessor m.m. Nick fortæller, at det vil være naturligt for skolen at arbejde med forældrekommunikation ud fra bestyrelsens ønsker i forbindelse med indførelsen af AULA i august 2019. Ved samme lejlighed skal der udarbejdes en ny hjemmeside. Den gamle hjemmeside vil derfor kun blive opdateret med det allermest nødvendige i den mellemliggende periode.

 

3.

19.25 – 19.45

Nick

Aktivitetshus

Status på aktivitetshusets tilblivelse og tankerne bag huset.

 

Spørgsmål fra skolebestyrelsen til projektet, bl.a. vedrørende skiltning, indretning, arkitektur og skolens brug af huset som bestyrelsen ønsker at afklare/videregive til byggeprojektets styregruppe.

  • Nick orienterede om status på Aktivitetshuset. De første tegninger fra Arkitekten skal revideres, da tegningerne ikke opfyldte ønskerne fra HØST og Sognerådet i tilstrækkelig grad. De nye tegninger fremlægges på næste styregruppemøde.
  • Skolebestyrelsen bakker op om aktivitetshuset. Lærerne og ledelsen beskriver at aktivitetshuset vil være et godt supplement til de eksisterende undervisningsbygninger og hallen. Skolebestyrelsen har fokus på at aktivitetshuset i undervisningen skal være tilstrækkeligt værdineutralt til at kunne rumme elever med mange forskellige baggrunde.

Nick tager bestyrelsens holdning med i næste møde med kirken og HØST, ligesom bestyrelsen ønsker at navnet på aktivitetshuset fastlægges ud fra samme hensyn.

  • Skolebestyrelsen ønsker at multibanen flyttes tættere på skolen, bl.a. for at undgå at børnene går hen over busholdepladser og parkeringsarealet på vej til/fra banen. Det er sandsynligvis urealistisk at koble flytningen sammen med udvidelsen af hallen, da det er forbundet med store udgifter.

 

4.

19.45 – 20.00

 

Meddelelser fra:

  1. Lærerne:
    1. Alt fint fra lærerne
    2. Der orienteres om blomsterkummer, der er lavet af 79C
    3. Lærerne ønsker, at der tages stilling i skolebestyrelsen om, der skal tages billeder hvert år.
  1. SFO:
    1. Ny studerende – Simon Bøcker. Silje og Simon kommer til at skrive ud om det.
  1. Formanden:
    1. Intet nyt
  1. Ledelsen:
    1. NP informerer om APV resultater – helt generelt er den rigtig fin - også i benchmarking (sammenlignet med andre skoler i Favrskov kommune). Som en del af APV-arbejdet afholder skolen dialogmøder omkring det psykiske arbejdsmiljø med lærere og pædagoger i slutningen af december.
    2. Fotofirma. Der er kigget på fotografierne – kvaliteten af motiverne er god, men kvaliteten af fremkaldelsen kunne være bedre. Nick har gode erfaring med fotofirmaet ”Modulfoto”, som flere andre Favrskov-skoler også bruger. Prismæssigt er de generelt lidt billigere end det firma vi har nu. Skolebestyrelsen nikkede til at vi skifter til Modulfoto og at Modulfoto som en del af deres service laver elevbøger til alle elever. GDPR-lovgivningen overholdes.

 

  1. Forældre
    1. Forældrerådet i 1b stiller førlgende spørgsmål til skolebestyrelsen: Hvad er skolens holdning til forældre, der stiller sig uden for samarbejdet og betale til klassekassen af religiøse årsager?

Nick: Det er et anliggende imellem forældrene i klassen. Klassekasser er frivillige og skal administreres af forældrene. Skolen må ikke pålægge forældrene at oprette og indbetale til klassekasser.

  • Høst
    1. Intet nyt
  • Skolebestyrelsen
    1. Intet nyt

 

 

 

 

 

Torsdag d. 11. oktober kl. 19 i personalestuen på skolen

Afbud: Jørgen & Marie-Louise

Referat

  1. Orientering om forløbet med ny skoleleder.

Hvem det er og hvordan vi hjælper ham godt i gang.

Mette – Britt – Zizi

  • Nick har været på besøg i fredags og var inde og spise rundstykker. Han holdte derefter et møde med ZJ/BO i 1½ time.
  • Det har været en god proces, med et kvalificeret ansøgerfelt.
  • Vi har fået en skoleleder, der har valgt os. Han har kun søgt på Hadbjerg Skole, da den synes interessant.
  • Han glæder sig meget til at få startet, og han har gjort et godt første håndsindtryk.
  • 79C er ikke begejstrede.

Hvordan hjælper vi ham godt i gang?

  • Han starter med at tage med til årsmøde for skoleledere. Om mandagen laver vi længere morgensamling. Anne kommer kl. 10 og byder velkommen.

 

  1. Tilbagemelding fra mødet i In Side d. 27. september vedr. Den fælles skole i Favrskov

Britt – Ditte Peter – Marie-Louise

  • Det handlede om, hvordan man på flere niveauer kunne bidrage det til en god fælles skole.
  • NPM >< demokratisk dannelse. Enighed om, at man skulle være midtsøgende.
  • Skolechefen ville gerne give frihed til skolen. Hvordan ville man sætte medarbejdere, ledere, skolebestyrelser mere i spil. Det var et samarbejde mellem lærerkredsen og skolelederforeningen.
  • Anne Gammelby var inviteret med som gæst.
  • Gode arbejdsforhold i Favrskov kommune.
  • I for hold til bestyrelsen – kan det være relevant, hvornår vi taler om, hvornår det er frivilligt og hvornår det ikke er.

 

  1. Børn og unge politikken i Favrskov – processen frem til juni 2019.

Niels

  • Oplæg ved engelsk professor – hvad kan man som professionel hjælpe et barn med, som får betydning for dem resten af deres liv. Hvordan løfter generelt set vores børn.
  • Voksne der ville noget med én – nærværende voksne.

 

 

 

  1. Fremlæggelse af forslag fra forældremødet i forbindelse med valg til skolebestyrelse.

Mette – Britt - Simon

  • Tilbagemelding om, at der er kommet mange gode forslag – som vi sender til bearbejdning hos lærerne.

 

  • Vi gennemgår overordnet punkterne, der kom på forældre

 

 

  1. Indsatspunkter i det kommende skoleår  -  se liste fra sidste referat.

Mette

  • Kommunikationsstrategi – hvordan kommunikerer vi med forældre.
  • Aula (det kommer af sig selv, når det kommer). Hjemmeside med Aula
  • Branding af skolen
  • Telefoni i SFO – december
    • Oplysning (Kierkegaard)
  • Forældreråd
  • Mobiltelefoni (generelt)
  • Fastholdelse af dygtige elever
  • Hvem kommer på skolen – esterne besøg
  • Forældremøder – facilitering – fast agenda- tid
  • Fastholdelse af lærere
  • Arrangementer i foråret
  • Talentforløb og andre tiltag på skolen

 

 

  1. Ansøgning om nedsat timetal i specialklasse. Vedhæftet

Niels – Britt

Børn skal have et vist antal timer – i forhold til vores specialklasse – vil det give god mening at omlægge, så vi kan bruge ressourcerne på kortere skoledage / lærerbemanding.

 

  • De stille naturligvis et klubtilbud.

 

  • Bestyrelsen accepterer ansøgningen og vi sender den afsted.

 

 

  1. Mobbepolitik – vedtagelse. Det redigerede forslag fremsendes af Zizi tirsdag i næste uge. I fik først udkast i forbindelse med mødet d. 28. august.

 

Hvis man har ændringsforslag skal de fremsendes inden mødet, så vi undgår at sidde og snakke om enkelte ord.

 

Vi har modtaget lidt ændringsforslag

 

Antimobbe-strategien godkendes

 

Zizi

 

  1. Evt.

 

    1. Lærerne: Simon viser video.
    2. SFO:
      1. Gang i mange aktiviteter –
      2. Rollespil / halloween Aftenåbent – stor succes
      3. Bål trækker mange børn
      4. BUE / PIL I HALLEN

 

    1. Formanden:
      1. Møde i Inside omkring Aula – et fint møde
    2. Ledelsen:
      1. Vi ses d. 24. oktober
      2. Valghold der er dybt engageret
    3. Forældre
      1. Automaten – Big Corny
        1. Undren over indholdet
        2. Skaber mistrivsel – mht. konkurrence mellem børnene og køber til hinanden.
        3. Der laves om på det.

 

      1. Scooter på skolens grund – motoriserede køretøjer på skolens grund.
        1. Der bliver talt med dem
        2. Vi har haft oplæg med afsæt i SSP
          1. Emner Sikkerhed, stoffer o.l.
      2.  
    1. Høst
      1. Arbejdet omkring et fælles hus
        1. Det kunne indledningsvist ikke lade sig gøre ifølge Planafdelingen i Favrskov kommune
        2. Siden er der arbejdet mere – og vi har nu fået lov til at bygge et hus – hvor der både kan være til kroppen og til ånden.
        3. Menighedsrådet har været inde over med 3,5 mio.
        4. Høst bidrager med 1,5 mio.
        5. Møde 5. november – hvor Nick skal deltage.
  1. Vi må se på møde strukturen -

 

  • Bruttoliste – dannelsesaspekt (MARTS)
  • Forventningspapir som forældre (MARTS)
  • Gå-cykel-kampagne
  • SFO/IT – på dagsordenen til næste møde i december
  • Forældre/skole inviteres ind
  • Hjemmesider / arbejdsgruppe
  • Branding / arbejdsgruppe
  • Besøg fra elevrådet/ med afsæt i

 

Tirsdag d. 28. august kl.18.30

Dagsorden/referat

  1. Anti-mobbestrategi – vedhæftes dagsorden

                        Gennemgang af strategi samt bemærkninger og rettelser. Kontoret indskriver de rettelser, som kom på mødet og medlemmer af skolebestyrelsen kan fremsende yderligere rettelser inden næste møde.

 

 

 

  1. Forslag til møde datoer i det kommende skoleår
  1. oktober, 6. december, 23. januar, 25. marts, 8. maj og 18. juni

                        Andre planlagte fællesarrangementer: 4. september– skolehjem samarbejde i digital regi (hvem deltager), 27. september – Folkeskolen i Favrskov og i november bliver der et dialogmøde med B og S udvalget.

                        De foreslåede datoer blev godkendt, dog blev møder d. 22. januar flyttet til d. 23. januar.

                        Niels tilmelder 5 personer til mødet d. 4 september.

 

  1. Status på processen med ny skoleleder

             Der blev stillet spørgsmål til udvælgelsesprocessen af   

             forældrerepræsentanter, og der blev orienteret om, hvad den givne

             ramme var og hvordan kommunens ansættelsespolitik er, når der skal

              ansættes leder på skoler. Udvalget har tavshedspligt også over for

              bestyrelsen

 

  1. Konstituering af skolebestyrelsen for de næste 2 år.

                         (info. Dagsorden sendes ud 4 dage før møde og punkter til skolebestyrelsesmøder skal sendes til enten Mette eller Niels 14 dage før næste møde)

                      Mette Kryger Ahrentsen valgtes til formand

                      Ditte Aagaard Vuholm valgtes til næstformand

 

  1. Punkter fra temaaften i forbindelsen med skolebestyrelsesvalget

             Skolebestyrelsen skriver ud til forældrene og takker for det fine

            fremmøde og store engagement samt de værdifulde input fra forældrene 

            ved valg arrangementet. Forældrene orienteres kort om processen – at 

            der bliver arbejdet med de forskellige input i hhv. indskolingen,

            på mellemtrinnet og i udskolingen  

 

 

  1. Årshjul – temapunkter til næste arbejde.

Der blev lavet en brainstorm. Følgende emner indgår i den kommende ide-bank

Kommunikationsstrategi – hvordan kommunikerer vi med forældre.

Aula

Branding af skolen

Telefoni i SFO

Hjemmeside

Forældreråd

Mobiltelefoni

Fastholdelse af dygtige elever

Hvem kommer på skolen – esterne besøg

Forældremøder – facilitering – fast agenda- tid

Fastholdelse af lærere

Arrangementer i foråret

Talentforløb og andre tiltag på skolen

 

  1. Evt.
    1. Lærerne:

Orienterer om god opstart og nye kollegaer. Michael fortalte om forældremøder i 79C.

    1. SFO:

Begge afdelinger er gået i gang med at lave forældrebreve med aktivitetsplaner.

    1. Formanden:
    2. Ledelsen:

LH/KA starter op på mestringsforløbet “Plads til forskellighed”, der skal munde ud i at de bliver ressourcepersoner i inkluderende klasse- og læringsmiljøer. Der vil komme et forældrebrev ud, hvori det udfoldes mere.

Britt fortæller at vi har fået 3 nye ansatte på skolen; Nete, Claus og Thomas på tvillingerne.

 Kort snak om fremtidige klassestørrelser

    1. Forældre

                                 Nyhedsbreve - og det rullende værksted

                                 Der er muligvis 4 skoleudsættelser i den kommende

                                 førskolegruppe (december drenge)       

    1. Høst

                                Der komme nyt ventilationsanlæg i hallen, hvilket betyder  

                                at idrætsundervisningen bliver suspenderet i uge 43.

    1. Skolebestyrelsen

Konstituerer sig i forhold til årgangsansvarlige.

  1. klasser                                                              Mette ?
  2. årgang                                       Marie Louise
  3. årgang                                       Anja
  4. årgang                                        Mette
  5. årgang                                        Anja
  6. årgang                                       Ditte
  7. årgang                                       Jørgen +
  8. + 8. + 9.  + specialklasser           Peter