Tirsdag d. 4. februar 2024 kl. 19-21
Mødet afholdes på Hadbjerg Skole i personalerummet
Deltagere: Mai Hedegaard Nissen, Felipe Bruno Maggiolo, Mette Møller Poulsen, Felipe Bruno Maggiolo, Veronica Horn, Marie-Louise Talmark Kannerup, Katrine Kop Fogsgaard, Line Storgaard, Lise Nørmark von Huth, Sasja Helene Myrup Høgh, Ulla Jul Madsen, Frederik Bøile Stengaard, Nick Pedersen
Gustav (8A) og Malthe (8A) fra Elevrådet deltager i punkt 1-4
Afbud:
Katrine og Mai
Dagsorden:
1. 19.00 – 19.05 Katrine | Godkendelse af referat fra d. 12. december (se bilag)
Referatet er godkendt. |
2. 19.05 – 19.20 Katrine(Afbud) Marie Louise leder drøftelsen Drøftelse | Opfølgning på input fra alle elever i forbindelse med Værdiregelsæt
Elevrådet deltager i dette punkt
8. klasse har sammen med lærer Pernille Krogager lavet et meget fyldestgørende materiale over elevernes værdier, hvad de er glade for, og hvad de savner på skolen. Materialet er medsendt som bilag. De medlemmer som ikke deltog i den pædagogiske aften om værdiregelsættet bedes læse bilaget før mødet.
På mødet om værdiregelsættet drøftede bestyrelsen bl.a. elevernes udsagn om:
Under dette punkt drøftes hvilke muligheder der er for at imødekomme eleverne.
Stor ros og anerkendelse af det store arbejde som 8. kl lærerne sammen med eleverne.
Eleverne beskriver at:
Flere efterspørger fodboldbaner og legemuligheder ud for 3. – 4. klasserne
Første skridt: Afklaring af budgetlægning er der rum til at afsætte midler. Ledelsen forsøger at prioritere midler i budget 2025
Næste skridt: Afklaring af behov
Toiletterne: Toiletbrættet falder af Vandhane som ikke virker
(Ledelsen følger op med pedellerne)
Det er primært de ældre og elever som ønsker sig nye/flere toiletter.
I udskolingen er der mange elever om 4 toiletter. Toiletterne er bygget som bås-toiletter.
Det som fungerer, er når klassen har eget toilet, hvilket er muligt i 3. – 5. klasse.
|
3. 19.20 – 19.35 Ledelsen Orientering | SSPs arbejde på skolen
Elevrådet deltager i dette punkt.
Skolebestyrelsen har ønsket en orientering om SSP-arbejdet på skolen, herunder hvordan der arbejdes forebyggende i klasserne.
Der er mulighed for at høre elevernes oplevelse af indsatserne.
Nick orienterer om SSP oplysningsarbejdet på skolen. Forebyggelse af risikoadfærd er det primære formål med SSP-forløbene. Der er desuden forløb på 2., 4., 6. og 8. årgang om digital adfærd. SSP fortæller, at data fra sundhedsplejen viser, at Hadbjerg Skole har meget få udfordringer med risikoadfærd.
Dette bekræftes af forældre og elever under orienteringen.
|
4. 19.35 – 19.50 Katrine Beslutning | Servicetjek af princip for vikardækning
Elevrådet deltager i dette punkt
Princippet er medsendt som bilag. Bestyrelsen skal forholde sig til om princippet skal revideres. Der er mulighed for at høre elevernes oplevelse af vikardækningen.
Eleverne kan genkende at der er sammenhæng og progression og sammenhæng mellem den planlagte undervisning afviklet af læreren og en efterfølgende lektion afviklet af vikar.
Beslutning: Overvejelser om at tilføje to punkter.
Ledelsen fremlægger et revideret princip til godkendelse på næste bestyrelsesmøde.
|
8. Punktet er flyttet op. 20.30 – 20.50 Katrine og Nick Drøftelse
| Hadbjerg Skoles sundhedspolitik
Handleplanen for Favrskov Kommunes sundhedspolitik, som Byrådet vedtog i december 2023, indeholder bl.a. fokusområdet sundere mad på skoler.
I den forbindelse lægges der blandt andet op til, at skolebestyrelserne får lejlighed til at genbesøge/udarbejde principper for mad og måltider i skolen.
Sundhedsforvaltningen har udarbejdet et inspirationsmateriale til arbejdet i skolebestyrelserne (vedhæftet), der tager udgangspunkt i Fødevarestyrelsens materiale på området.
Hadbjerg Skoles sundhedspolitik er senest revideret i 2019. Den lever på langt de fleste områder op til anbefalingerne i inspirationsmaterialet, men trænger til en opdatering.
Skolebestyrelsen drøfter på hvilke områder man ønsker at ændre på sundhedspolitikken. Der lægges op til vedtagelse på næste bestyrelsesmøde.
Drøftelse: Elevrepræsentanter fortsætter og giver besyv med til dette punkt
Drøftelsen drejer sig om at udbrede forståelsen for hvordan de forskellige aftaler er implementeret.
8. og 9. oplever frihedsgrader, der passer godt med deres behov for socialt samvær i spisepauserne. Der åbnes op imellem klasselokalerne. Eleverne fortæller, at de er enige i, at spisning i aulaen ikke vil fungere.
Lærerne er altid deltagende i spisepauserne i alle klasser.
Lærerne fortæller, at de meget sjældent oplever at eleverne har usunde madpakker med. Der er en god madpakkekultur på skolen.
Den yngre del af de ældre oplever (6. og 7. klasse) ønsker andre muligheder for at spise end at sidde i klasserne.
Eleverne ønsker en skolebod. Ledelsen fortæller, at der er forsøgt med 4 forskellige ordninger indenfor de seneste 6 år. Alle er enten gået konkurs, har leveret dårlig kvalitet og/eller har medført store ekstraudgifter til skolen, f.eks. indkøb af bil og mange timers arbejde til afhentning og aflevering af skolemaden.
Eleverne tager punktet med tilbage til elevrådet for at opklare og uddybe ønskerne med mulighed.
Bestyrelsen konkluderer, at skolens nuværende sundhedspolitik fortsat er velbeskrevet, men den skal tilrettes med nogle opdaterede og faktuelle oplysninger.
Nick tilretter sundhedspolitikken og Marie Louise gennemlæser og kvalificerer, før politikken igen fremlægges for bestyrelsen.
|
5. 19.50 – 19.55 Katrine Orientering | Opfølgning på brevet fra lærerforeningen om nedlæggelse af 10. klasse
Der er tilslutning fra skolebestyrelserne i Favrskov Katrine orienterer om det fortsatte arbejde.
Orientering: Der er etableret et samarbejde mellem skolebestyrelsesformændene fra skolerne. Dette samarbejde kan også anvendes til andre emner og forhold, dette ser bestyrelsen på med positive øjne.
|
19.55 – 20.05
| Pause |
6. 20.05-20.20 Nick Orientering | Folkeskolens kvalitetsprogram Nick orienterer om de væsentligste elementer som træder i kraft fra 1. august 2025 og hvad bestyrelsens rolle er.
Nick orienterer: Juniormesterlære: Der er politisk valgt model 1 hvor eleven bliver på egen skole – nærhedsprincip. Valgfag: Valgfagsordning, UngFavrskov tilbyder alternative valgfag, hertil kommer lokale valgfag og selvfølgelig de obligatoriske valgfag. Skolens timebank: UUV afskaffes og timerne overføres til timebanken, som kan anvendes til forskellige områder, bl.a. skal 30 timer pr,. klasse pr år anvendes til klassens time. Oplæg til beslutning: Lærere og pædagoger inddrages i forandringsprocessen. Bestyrelsen bakker op om en inddragende proces, således at der tages små, men kvalificerede skridt i år 1. Bestyrelsen afventer en anbefaling fra skolens personale og ledelse forud for beslutning på kommende møde i april.
|
7. 20.20 – 20.30 Katrine Beslutning
| Opsamling på temadrøftelse om kendskab til bestyrelsens arbejde.
Forslag:
Punktet er udsat
|
9. 20.50
| Meddelelser Ingen meddelelser |
10. 20.55 | Eventuelt Punkter til kommende møde
Bestyrelsesmødet onsdag d. 2. april flyttes til onsdag d. 9. april
Marie Louise ønsker at deltage virtuelt d. 9/4 grundet imobilitet.
|
|
|